Khamis, 11 Oktober 2012

perut selesa simanja ceria

motif nyanyi lagu iklan susu dugro? - letak sebagai tajuk entry lagi... ;p

ok... semalam Luqman sakit perut... kesian dia... cirit yg teruk juga hinggakan cikgu taska dia call suruh ambil bawa pegi klinik... takut dehidrate... :(
owh... saya tak pernah cerita kan... yg Luqman dah diaper free... kecuali waktu nak memerut - dia masih fobia nak duduk atas mangkuk tandas... jadi pakai diaper masa ni je... lepas urusan perut selesai... pegi cuci dan main seperti biasa... ;p

dan semalam... dia asyik memerut... terkentut pun memerut sekali... jadi cikgu pakaikan terus diaper... masa Maria sampai kat taska... memang nampak muka dia letih... agaknya dah berapa kali tukar diaper dah...

sampai klinik doktor yg check (dengar bunyi perut) kata... bunyi perut dia sangat aktif... jadi kena bagi ubat sakit perut sikit... doktor pesan jangan minum susu dulu... tapi vitagen boleh sebab itu ada bakteria baik yg bantu menstabilkan perut... ;p

Maria syak Luqman ni terlebih lawas - bukan food poisoning... sebab kitaorg semua ok... dan hari sebelumnya (semalam petangnya) dia makan pisang berangan sebiji... lepas maghrib dia makan epal pulak dgn Mama dia... then malam tu rasanya dia makan epal lagi dgn Abah dia... sambil Abah dia tengok tv... Maria masa tu dah naik atas... ;)

lepas ke klinik Maria bawa Luqman ke ofis je (takde nya Mama nak cuti half day... hihihi)... makan ubat dan biarkan dia main sambil makan biskut... tapi belum pukul 4 ptg Luqman dah merengek nak balik... ;p

petang tu sampai di rumah... Luqman main-main lagi dgn kakak-kakak... alih-alih jam 7... Maria tengok dah tergolek tido atas karpet depan tv je... lorrr... kesiannya... tido penat... tak bole minum susu... ubat baru makan sekali je tengahari tadi... yg sesi malam tak makan lagi... hrmmm...

 tido penat tak boleh minum susu... :(
sian dia...

muka ceria bangun tidur pagi tadi...
puas Mama tanya soalan : sakit perut lagi tak?... ada rasa nak berak lagi tak?...
semua Luqman jawab takde...

4 ulasan:


  1. Luqman macam Khalish kalau makan pisang tak ingat dunia, mesti terlebih lawas

    BalasPadam
  2. Salam singgah dan follow...(^_^)

    BalasPadam
  3. aduhai siannye.. bab Cerry Berry ni memang kesian anak...alhamdulillah dah ok ye.

    BalasPadam
  4. Memang kesian anak2 cirit-birit. Masa anak kecil2 dulu pernah dua org serentak masuk wad krn cirit birit, kena masuk air berbotol2 dlm badan...

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails