Isnin, 14 Mei 2012

selamat....

emmm... sebenarnya banyak hal yang nak diucap 'Selamat'... 
antaranya Selamat Hari Ibu... walaupun banyak kontroversi kata 'haram' sambut hari ibu... ikut la terpulang pada niat... pada Maria tak kira hari... bila-bila Maria ingat Maria akan call Mak kat kampung... bila en.ejaM free dari kerja + masa pun senang balik jenguk Mak...

pastu masa hari Ibu semalam... Maria celebrate (ye la celebrate la sangat!)... celebrate dgn join Jamboree Basikal - Belia Selangor MTB Fun Ride - Batang Kali... wakakaka...

ini pertama kali join jamboree... kalau ikut hati - ini juga jadi last jamboree yg Maria nak join kot... betul terseksa mental jiwa dan raga!... huhu... tapi bila dapat nombor masa sampai kat final... drpd 620 peserta... Maria jadi peserta ke 425 yg sampai di garisan penamat... so ada lagi lebih 100 ke 200 org yg masih belum tiba... rasa macam ok la pulak... hahaha (perasan!)

share sket... kenangan semasa jamboree... tak ambil banyak gambar sebab kepenatan...

 masa permulaan... tak ambil gambar kat banner 'MULA'... sbb kita beratur dah kat belakang...

 sampai check point pertama... baru 10km jalan... kat sini diorg beri pisang dgn mineral water... masa ni dah rasa penat... bila en.ejaM suruh makan pisang... Maria makan, tapi termuntah balik... perghhh... minum shj la...

 redah sungai... ini selepas check point ke-2... masa cp2 diorg beri air je... masa ni makan 'gel power bar' yg dibeli sendiri dgn minum air je... tpi rasa mcm ok je makan gel tu... rasa macam coklat choki tp lembik lagi... lepas makan tetiba je 'energetic' balik... hahaha... laju mokcik kayuh - perasan... ;p

 tetiba dah sampai kat dewan batang kali semula... melepak merata-rata lepaskan penat... hahaha... 
masa panjat bukit yg Maria tak larat tu, sayang sungguh takde gambar... klu tak mmg bole nampak betapa la Maria serik nak main MTB ni lagi... bukit dgn kecondongan 45degree dgn jarak hampir 20meter... hahaha... harus nanges masa itu... T_T
habis naik bukit... turun bukit pulak langgar lecak ladang kelapa sawit... beskal jd berat sbb tayar penuh lumpur... haduiii laaa...
lepas tu ada lalu kat hotspring Ulu Tamu tapi dlm kepala masa tu nak memecut je... kena sampai sblm final call jam 12... jadi tak nampak mana mata air panas tu... kehkehkeh... rugi loh...

 beskal en.ejaM dan Maria... celomot penuh selut...
untuk rekod pertama kali jamboree 30km selesai dlm masa hampir 3 jam... dari mula wisel mula jam 8.30 pagi.. kitaorg tiba semula jam 11.30 pagi... lega... yg penting sblm jam 12... 
kesian en.ejaM Maria... klu ikut dia sorang pukul 10 dia dah sampai kat finish line kot... tapi ni pasal dia bawa Maria... kena la tunggu + tolong tolak basikal sekali... hihihi..

 kena ambil gambar selut kat basikal... sbb lepas ni cuci dah bersih takde bukti dah... ;p

 geng GP1 Adventure... 
hehehe... Maria tu sibuk jerrr...

kenangan... 
emm... lupa nak snap... ada goodies bag - isi sijil, no.plat utk beskal, roti dgn air mineral...
dan... en.ejaM dapat cabutan bertuah - 2 bungkus bihun... hehehe... jadi la... ;p

* telan liur je tengok org lain dapat cabutan bertuah hadiah basikal Raleigh...*_*

11 ulasan:

  1. humang aii..kalo kita pun penat jugak la kot. badan tak fit dah. kena berlatih hari2 baru oke kut kan..

    by d way..tahniah sbb dpt tamatkan jugak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... mana ada masa nak layan hari-hari...

      Padam
  2. best tuuuu.. pengalaman yg tak semua orang boleh buat.. klu bunga pun surrender kot hahaah

    BalasPadam
    Balasan
    1. surrender... tapi bila dah sampai seronok... ;p

      Padam
  3. bestnya aktiviti tu!! su ni bila la nak kuar2 peluh. jogging ke apa ke lansung tak de. peluh wat keje rumah je, tapi skit je la peluhnya compare dgn kayuh beskal ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe... ni bukan takat peluh je keluar Sue... babat pun tertinggal kat jalan... ;p

      Padam
  4. wah! hebat la akak.
    da lama kita tak jenguk, tau-tau je dah jadi cyclist.
    syabas!

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ...
      baru belajar-belajar... ;p

      Padam
  5. Salam maria, hebat tu boleh mengayuh lagi....tahniah kesihatan maintain

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ha... salah satu cara excercise... tapi ni extreme excercise...

      Padam
  6. uih..hebatnya!! i setakat kayuh kat Botanical Garden S/Alam jer... tu pun dlm 20 min dah mengah, my 'boss' takut sgt i pengsan sbb ada sakit jantung..ni dah taraf pro nih

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails