Isnin, 11 Jun 2012

penat la...

monday blues ke?... 
hahaha... takde la... tapi Maria tak nafikan - keletihan... patutnya masa cuti sekolah kata orang 'rilek'... ini tidak pula... penat jadinya...

ok...hari ini rutin biasa menghantar Laila Nayli ke sekolah bermula (jgn ada yg lupa jemput anak balik sudah...) haru jadinya... ;p

flasback sket aktiviti 'kepenatan' Maria... 
hari khamis (patut nya tak cuti) tapi Maria jadi kerja 3/4 hari sbb : Mak sampai di TBS dari kampung jam 2 ptg... takkan Maria nak biar Mak duduk kat terminal tu sampai 4.30 ptg kan... jd balik awal... jam 2.30 pegi ambil Mak di TBS....

then adik bongsu Maria call beritahu : opah masuk hospital di sungai buluh... jadi ndak tak ndak... terus drive dari TBS kat area Cheras nun ke Subang Bestari... jemput adik... then terus je melawat Opah kat hospital sungai buluh...

Opah dah selesai operation... ada bleeding pada kulit kepala kesan dia jatuh 2 minggu yg lalu... bengkak lepas tu bleeding non-stop... tapi Opah dah ok... bengkak pada kepala pun dah kurang... cuma belum boleh keluar hospital je... 

balik rumah petang tu... dah jam 6.30... penat...

*****

Jumaat pagi bawa Mak ke Tabung Haji... selesaikan urusan rayuan mohon percepatkan tarikh menunaikan haji... pegawai TH maklumkan yg surat permohonan tersebut perlu dihantar apabila masuk bulan Muharram... sekarang dah tutup... kalau ada surat sokongan doktor berkenaan tahap kesihatan lagi bagus...

satu lagi masalah Mak... tiada muhrim temankan... nasihat pegawai TH : tak mengapa, hantar shj surat rayuan tersebut... huh... lega Maria dengar... bengang sbb sebelum ni ada 'ustazah' memandai nasihatkan Mak kena ada muhrim ikut, klu tak apa-apa jadi takkan nak menumpang suami kawan?'... sabo je dgn ustazah nan sorang tu... cheh...

selesai urusan di TH... ktorg shoping tudung kat jalan TAR... hahaha... jangan tanya berapa abis duit... ;p

petang... lepas jumaat... ktorg dah balik rumah... Mak dgn Adik lepak kat rumah... Maria pegi rumah mertua tolong apa yg patut utk majlis esok... ;p

ok... penat dah taip... sambung plak cite hari esok - Sabtu... next entry...

5 ulasan:

  1. Hari isnin memang hari yg lemau... hahaha

    BalasPadam
  2. As salam Maria,

    Dulu kitorg panggil black monday sb ramai org cuti & mc time haritu slps cuti pjg...hehehe...

    Walaupun penat tp penuh xtvt & puas kan :))

    BalasPadam
  3. kak, jom jalan tar kak...
    eh, sogok ada sales jangan lupa inform...
    mau cari tshirt nak pakai raya sehelai dua...
    hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom... roger-roger bila sampai... ;p

      Padam
  4. hahaha menaip pon dh penat.. ini kan pula melaluinya..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails