Selasa, 19 Jun 2012

jamboree kuntau

salam semua... ^_^
semalam kita tak update blog langsung... sori la... ada org rindu ke... hihihi...

ok...semalam kita kepenatan lagi... sbb kelmarin teman en.ejaM pegi jamboree... menunggu sampai jam 3 petang... balik rumah sampai jam 5 petang... letih seharian diluar rumah... anak-anak pun letih... dalam kereta lagi diorg dah tido lepas tu sambung tido lagi bila sampai rumah... ;p

 snap gambar 'plat' je... lupa nak snap gambar kat banner dia... padahal banner dia lawa...

 haa... kat belakang diorg tu... dah ramai peserta beratur dgn basikal... dah nak mula jalan dah... tapi en.ejaM masih menunggu kawan dia datang... haih... dah nak start dah ni... telepon tak selesai lagi... member tak jumpa jalan... ?

Jamboree kali ni anjuran Kelab Kayuhan Bandar Tasik Kesuma, Semenyih... so trek area semenyih... jarak lebih kurang 45km
masa pelepasan jam 8 pagi... tutup jam 2 petang... lepas tu sesi penyampaian hadiah...

 breakfast lepas abah diorg berlepas... ;p
tu dia... sebakul Mama bawa bekal... cukup nasi lemak... air soya... yakult... ;p

 layan makan lagi...

 nasib baik ada coloring contest anjuran Maybank... ada la juga aktiviti anak-anak... ;p
masa ni hujan tetiba turun selebat-lebatnya... lebih kurang jam 9.45 pagi...

jam 10.15 pagi... peserta pertama sampai... kemain kau... 2 jam je habis kayuh 45km... dasat...dasat... ni kayuh basikal ke naik motor?... laju kemain... dah la hujan lebat masa ni... ???
offcoz la tak snap gambar peserta no.1... dah masa ni tengah hujan lebat... duduk bawah khemah dengar announment je... ;p

 en.ejaM masa sampai... dia sampai lewat... dekat jam 12.30 tghari... kata dia masa hujan lebat tu mmg berhenti - tak mengayuh... trek licin + lecak... dan ada peserta yg jatuh, luka & cedera...

basikal en.ejaM dah tak rupa basikal... ;p

next jamboree pada 8 Jun 2012 - JW MTB Carnival KL... kata en.ejaM berkumpul kat Sek. Men. Teknik KL... yang ni insyaAllah Maria akan join... sbb trek dia 30 +- 35 km... lebih kurang la...
so... jumpa di Jamboree 8 Jun nanti... ;p

5 ulasan:

  1. abang sy pon join.. 4 jam amik masa setel.. hehheeh
    sy baca kt fb die je....

    BalasPadam
  2. jom la main sekali awak... ;p

    BalasPadam
  3. wahhh....bagus la aktiviti en.ejam tuh. saya cuma menghabiskan masa depan laptop jer.... huhuhu

    BalasPadam
  4. huii...rajin mengayuh ne... :)

    BalasPadam
  5. pengsannnnn yg folded pon dr aritu kata nk beli tak beli2.. ceh..

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails