Jumaat, 19 September 2014

Azam... hanya tinggal azam...

huhu...sedih...kononnya azam tahun ni nak kembali aktif menulis...bersungguh la awal tahun hari tu britahu kat blog - nak kembali menulis balik...sudahnya - nan hado...kihkihkih... nko mmg teruk la Maria...

dah la lama tak buka blog...sekali log-in dashboard suda tukar...ayyooo...pening sekejap...

kalau ikutkan ada banyak aktiviti kitaorg sefamily...selain pasal Mikhael si kucing putih...aktiviti basikal pun banyak... tapi Maria yg tak rekodkan... hadui la...

terakhir...aktiviti basikal yg Maria join...ktorg join satu family - MTB BUKIT INDAH...kat Ampang... masa ni semua anak beranak register sbb organizer buat banyak kategori... dari sekecik2 budak yg pakai roda 3 sampai ke dewasa hingga ke veteran pun ada kategori... mmg la seronok... :)

tahun ni juga... Maria ada 2 anak buah baru... sorang lahir awal Januari hari tu - Anas...sorang lagi lahir pada Mei lalu - Qayyum... dua-dua ni anak kepada adik-adik en.ejaM... :)

bulan 8 tempohari... en.ejaM buat kayuhan sempena HARI MERDEKA... masa 31hb Ogos hari tu...geng GKS (tak ramai sangat pun... 1 group dlm 10 org je)... diorg ni ramai-ramai kayuh basikal MTB dari Hulu Langat Kajang ke Port Dickson... Maria jadi tukang escort je...drive bawa anak-anak dgn kelajuan 20-30km/jam follow belakang basikal...pasang double signal supaya kenderaan lain alert ada basikal slow kat depan... :p

asalnya cadangan awal nak kayuh pergi dan balik... sekali dah sukat distance dari Hulu Langat sampai ke hotel tempat menginap (ktorg stay kat Prima Inland Sea Resort - dulu Tiara Beach Resort) sekali jarak dah cecah 110 kilometer... hahaha... lutut dah tercabut daaa... kalau ikutkan en.ejaM dah target gerak jam 8 pagi pastu sebelum jam 3 ptg boleh sampai... ini tak... yg paling awal sampai jam 6 ptg... yg lain majoriti sampai jam 7...hihihi... mmg lutut dah ter-tinggal kat tepi jalan...hihihi... ;p

keesokan pagi yg kononnya nak kayuh balik - dibatalkan... tukar dgn aktiviti mandi dan berkubang kat water park Prima Inland tu je... hihihi... tak lupa pagi2 tu pegi breakfast kat kopitiam febret kitaorg kat bandar PD nun - Kopitiam Pak Lang... :)

terbaru... masa bulan ni...ada funride jamboree kat Rawang... Maria tak join...pun en.ejaM pegi dgn kawan-kawan... tapiii... malang tak berbau... hari tu salah sorang kawan GKS yg kayuh terjatuh... sudah la terjatuh - cedera sikit je luka calar balar... tapi nasib dia tak baik... ada pulak rider lain yg langgar dia masa dia nak bangun... akibat nya... kawan tsbt patah tulang lengan dia... kalu tengok gambar mmg seriau... nampak tangan dia bengkok akibat tulang patah tsbt... dan tulang sendi pergelangan dia pun hampir tersembul keluar... serammm... padahal semasa kejadian trsbt berlaku... kayuhan baru bermula tak sampai 7km... kesian kawan tersebut... dah selamat pun dia buat pembedahan tangan - pasang besi untuk betulkan tulang dia... :(

Maria dah tak main basikal ke - asik tak join je?... hihihi... buat masa ni mmg basikal Maria dah kena let-go... en.ejaM dah iklan kat kawan-kawan untuk jual... untuk tempoh sepanjang bulan-bulan akhir tahun ni, membawa ke tahun hadapan - mmg kena rehat dari main basikal secara extreme - skrg ni kena jaga diri elok-elok sbb kena jaga baby yg ada dalam perut juga... hihihi...nnt lepas bersalin pun kena tunggu baby besar sket baru bole start main basikal balik...karang Mama sibuk nak berbasikal... abis baby nak letak dgn sape... sabor je la... hihihi...

ok...sekian dulu (sekali dah menulis kemain panjang lebar... ;p)...nanti bila rajin kita tulis lagi yerrr...psl pengalaman pregnant kali ni...klu nak tulis, banyak bole cerita...tapi Maria yg tak rajin nak tulis...alahaiii mood menulis... :)

 


Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails