Rabu, 15 Januari 2014

entry pemanas...

Assalamualaikum...
hehehe... entry pemanas konon... panas lah sangat... 

mana tak panas... dah 1/2 bulan tahun baru... langsung takde entry... org lain sibuk update entry tahun baru... azam baru bagai... cerita holiday masa hujung tahun... ahkak?... ya ampunnnnn... apa pun tak update... kihkihkih... poyo la nko Maria...

ntah la... lewat hujung tahun tempohari kerja di opis banyak... kemudian disusuli dengan anak-anak yg tak berapa sihat... asyik demam...demam...demam - yg tak kebah-kebah... cuti kecemasan ntah berapa hari masa hujung tahun hari tu... dlm bulan disember tempohari bole kira berapa hari yg Maria pegi kerja... hehehe...

itu la... klu ikutkan banyak aktiviti akhir tahun hari tu... cuti-cuti pegi legoland... aktiviti kayuh basikal lagi... Mikha yg dah semakin besar dan comel... aktiviti shoping kat IKEA (hahaha... ini best sebenarnya) pastu awal tahun dapat anak buah baru lagi... tapi apa pun tak rekod dlm blog... hadui...

jgn kata blog... taman ramuan Maria pun dah semak samun... ada bertanam (setakat yg utk makan dan kegunaan harian) tapi maintenance memang hancur... sesetengah tempat tu mmg dah semak samun bagai... pastu siap jumpa anak tedung lagi masa kemaskan pokok2... aduyaiiii...

kadang2 fikir Maria tak patut join hubby main basikal - sbb bila main basikal ikut jamboree masa weekend (klu tak jamboree ktorg pegi training...) urusan rumah banyak yg tergendala... urusan rumah banyak - dalam rumah satu hal... luar rumah lagi banyak hal... tapi kesian juga kat hubby... dia yg beria-ia ajak join... sanggup dia spend duit beli basikal bagai utk Maria...

tahun ni mcm-mcm (kononnya azam) untuk di perbaiki... tahun ni kakak Laila ada exam UPKK (Ujian Penilaian Kelas KAFA) so... itu pasal kena study hard + smart... tak bole dah belajar main2 ikut suka... so...pasal ini la ktorg shopin bagai kat IKEA beli meja studi utk semua anak...

pastuuuu... ini azam 2-3 tahun lepas la ni (azam yg tak lepas-lepas...asyik gagal jerr...) azam nak turunkan berat badan... harussss... tahun ni kena usaha lebih... harus lebih ringan supaya bole perform lebih baik dlm sukan basikal (cehhh...) harus turunkan berat agar tak jadi saiz makcik2... hadoiii... hampeh la azam ini... takpe... kita usaha lagi... chaiyok Maria... :)

yup... pasal basikal... harus juga praktis lebih lagi... dah setahun main basikal... tapi kayuhan tak improve lagi... itu la main-main jerrr... takat tu la jugak... patutnya dah bole score utk nombor kurang dari 300 bila ride... ini tak juga... haih... klu ikut en.hubby dia target Maria bole dapat top 10... giler nihhhh...

dan nak spend masa juga utk diri sendiri... saya perlu rawatan untuk tubuh... untuk kulit... untuk rambut... untuk kuku... suplemen... bla bla bla bla... blah la... ;p

hahaha... apa pun Selamat Tahun Baru yg nak basi... Salam Maulidur Rasul juga... 
*eh... nak bela taman... nak tanam kangkung juga... hikhikhik

Tiada ulasan:

Catat Komen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails