Jumaat, 21 Jun 2013

ada yang rindu ker?

hek eleh... budget macam popular... keh...keh...keh...
sapa la nak rindu kat awak ni... tulis ntah hapa-hapa... isi pun takde... tak tulis pun takpe... ada orang kesahhhh?

haduii... lama kan Maria tak menulis... hmmm... dah tak tau kat mana rentak menulis Maria... nak susun ayat pun rasa tunggang-terbalik... nak mula buat cerita pun tak tahu... 

kalau ikutkan ada banyak aktiviti menarik yg boleh Maria kongsi... tapi tau apasal tak kongsi?... ayyooo... sendiri tanya... sendiri jawab la... :p

kalau ikutkan aktiviti...bulan lepas - Jun (eh...skrg ni bulan Julai ke? adoyaiii)...
kitaorg pegi Cherating...masa cuti hari Agong hari tu... sebenarnya en.ejaM ada ride kat Kemaman... jadi kitaorg stay kat Cherating - febret port Legend Hotel... swimming pool sebelah pantai... seronok!.... tak sangka Nayli suka mandi laut... asalnya takut-takut je... sblum ni kalau datang sini pun takat main pasir je... kali ni Nayli dah advance... :) Luqman dgn kakak Laila jugak yg maintain main pasir buat istana...

mmm... masa ni pun ktorg sempat naik bot - meninjau sungai paya bakau... best rupanya... dan sekali lagi suprise... Nayli takut gile rupanya nak bot... haiyoooo... hihihi...

 hehehe... muka nanges tak habis lagi...
takut sungguh dia bila bot tu bergoyang-goyang... haih...gayat rupanya anak dara Maria yg sorang ni... :)

si bujang sorang ni, mmg cool... duduk rilek control hensem... siap tak nak pegang tangan Mama lagi... Man dah besar - kata dia... :)

pengalaman naik bot menyusur sungai cherating ni memang best... kalau kawan-kawan yg nak pegi cherating... tapi tak tau nak buat apa kat sini - selain mandi laut dan main pasir pantai... so boleh la try aktiviti menyusur sungai ni... seronok... dapat tengok macam-macam binatang... burung helang yg susah nak jumpa tu pun ada... besar sangat rupanya bila dpt tengok dekat...dan ktorg baru kenal... ular hitam berbelang kuning itu rupanya ular tebu... owh... tapi kenapa dia duduk kat pokok bakau ek?... nape tak duduk kat pokok tebu... ah konfius di situ... hummm...

Maria lupa nak ambil kad owner bot ni... dan diorg bukan setakat jalan-jalan kat sungai cherating je... diorg pun ada aktiviti tengok kelip-kelip waktu malam... masa ktorg nak book utk tengok kelip2 - tak dapat sebab dah fully book... mesti seronok kan kalau dapat... (seronok juga kan tengok Nayli nangis lagi - naik bot waktu malam pulak... hihihi - hilang semua kelip2 dengar Nayli meraung...)

trip diorg juga ada aktiviti tengok penyu waktu malam... tapi yg ni susah sikit nak target... kena tunggu masa penyu naik bertelur...itu pun nasib ntah pukul berapa agaknya penyu nak naik ke pantai... huh...

owh... tiket?... murah je... setakat jalan-jalan sungai cherating ni... rm20/person...tengok kelip-kelip pun sama... tapi ni kalau beli tiket kat kaunter bot dia la - kaunter dia kat area pantai cherating tu je... dekat deret-deret kedai jual souvenir... kalau beli pakej kat hotel sorang rm50... haha... amik... sabor je kan... :p


2 ulasan:

  1. selamat kembali dlm dunia blogging..

    BalasPadam
  2. berapa minit/jam pakej menyusur Sungai Cherating tu Maria?

    BalasPadam

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails